CasibomForum.NET | Forum Sitesi

CasibomForum.Net Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
CasibomForum'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Casibom Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Casibom Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Yüksük Çorbası Tarifi: Yüksük çorbası nasıl yapılır, püf noktası nedir?

miRBey

Member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
15,083
Tepkime puanı
0
Puanları
16
6491f6ac86b24708ec4bc9b9.jpg

Yapılışı:

Yemekte kullanılacak nohut, akşamdan ıslatılır. Haşlayıp suyu süzülür. Kıyma, kıyılmış soğan ve karabiber karıştırılarak iç harç hazırlanmış olur.

Hamur için ise un, tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına alınır. Ortasını da yumurta ve su eklenir.

Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. Beze yapılır, üzeri temiz bir bezle örtülüp 15 dakika dinlendirilir.

Bezeler mantı hamuru inceliğinde açılır, 1.5 santime yakın büyüklüklerde kareler yapılır.

Her bir kare parçasının ortasına iç harçtan yerleştirilir, çapraz köşelerinden birleştirilir.

Büyük bir tencerede et suyu kaynatılır. Haşlanmış nohutlar ve mantılar ilave eidlir. Hamurlar pişene kadar pişirilir.

Margarin eritilir, salça ve nane kavrulur ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Limon suyu eklenerek bir iki taşım daha kaynatılır.
 
Üst Alt