Yaz aylarının serinleten lezzeti karpuz. Lezzeti ve sulu sulu oluşu ile en sevilen meyveler arasında yer alıyor. Karpuzun kabuklarını ise hemen hemen herkes çöpe atıyor. Ancak karpuz kabuğundan reçel yapıldığını biliyor muydunuz? Çöp diye attığımız ‘karpuz kabuğunun reçeli olur mu?’ demeyin… Kahvaltı sofralarınızım vazgeçilmezi olacak o reçelin tarifi…
Malzemeler
Uzunlamasına kesilmiş 2 dilim karpuz kabuğu
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
7-8 diş karanfil
Çeyrek limon suyu
Yapılışı
Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince olarak soyun.
Kalan beyaz kısmı ince ince dilimleyin.
Tencereye suyu koyup kaynatın.
Kaynayan su içine karpuz kabuklarını ekleyerek altını kısın.
Yaklaşık 40–45 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın.
Karpuz kabukları yumuşadıktan sonra, tencerenin içerisine şekeri ve karanfili ilave edin.
Ara ara karıştırarak 30–35 dakika kadar daha pişirin.
Reçel kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin, iki dakika daha pişirip ocaktan alın.
Sıcak olarak kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklayın.
Karpuzunuz artık kelek çıkmayacak! Bal gibi sulu karpuz seçmek artık çok basit
Açmayan çiçeklerin tek formülü bu! Toprağına bir kaşık ekleyin yeter: Çiçek coşacak
Sanki anneniz yapmış gibi olacak! Usta aşçıların köfte yaparken lezzetine lezzet kattığı o tarif