CasibomForum.NET | Forum Sitesi

CasibomForum.Net Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
CasibomForum'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Casibom Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Casibom Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

‘Reçeli olur mu?’ demeyin! Kahvaltı sofranızın vazgeçilmezi olacak o lezzet

miRBey

Member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
15,083
Tepkime puanı
0
Puanları
16
64b648c186b2445590649144.jpg

Yaz aylarının serinleten lezzeti karpuz. Lezzeti ve sulu sulu oluşu ile en sevilen meyveler arasında yer alıyor. Karpuzun kabuklarını ise hemen hemen herkes çöpe atıyor. Ancak karpuz kabuğundan reçel yapıldığını biliyor muydunuz? Çöp diye attığımız ‘karpuz kabuğunun reçeli olur mu?’ demeyin… Kahvaltı sofralarınızım vazgeçilmezi olacak o reçelin tarifi…

Malzemeler

Uzunlamasına kesilmiş 2 dilim karpuz kabuğu

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

7-8 diş karanfil

Çeyrek limon suyu

64b648cd86b2445590649146.jpg


Yapılışı

Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince olarak soyun.

Kalan beyaz kısmı ince ince dilimleyin.

Tencereye suyu koyup kaynatın.

Kaynayan su içine karpuz kabuklarını ekleyerek altını kısın.

Yaklaşık 40–45 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın.

Karpuz kabukları yumuşadıktan sonra, tencerenin içerisine şekeri ve karanfili ilave edin.

Ara ara karıştırarak 30–35 dakika kadar daha pişirin.

Reçel kıvam almaya başlayınca limon suyunu ekleyin, iki dakika daha pişirip ocaktan alın.

Sıcak olarak kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde saklayın.

Karpuzunuz artık kelek çıkmayacak! Bal gibi sulu karpuz seçmek artık çok basit
Açmayan çiçeklerin tek formülü bu! Toprağına bir kaşık ekleyin yeter: Çiçek coşacak
Sanki anneniz yapmış gibi olacak! Usta aşçıların köfte yaparken lezzetine lezzet kattığı o tarif
 
Üst Alt