CasibomForum.NET | Forum Sitesi

CasibomForum.Net Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
CasibomForum'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Casibom Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Casibom Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

MasterChef İskenderun tarifi! Mehmet Şef'in İskenderun yemeği nasıl yapılır?

miRBey

Member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
12,213
Tepkime puanı
0
Puanları
16
639f744586b244147479b4cd.jpg

Tarhana tozu

Tarhana ve nişastayı su ile hamur haline gelene kadar karıştırın. Karışımı, fırın tepsisine pişirme kağıdı serdikte sonra ince bir şekilde dökün. 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın, blendır ile çekerek toz haline getirin.

Kajları aynı sıcak fırında 5 dakika boyunca kavrulması için bekletin.

Zencefilli pembe mayonez

İnce kesilmiş pancarı rengini vermesi için suyun içinde kaynatın. Pancarın rengini alan suyu süzüp kenara alın. Rende zencefili, pancar suyu, üzüm sirkesi, su, toz şeker ve tuzun içerisinde lezzetlenmesi için bekletin. Süzgeç yardımıyla alın. Taze zencefil turşusu ve daha önceden hazırlanan mayonezin yarısını blendırdan geçirin.

Bottarga mayonez

Bottargayı ince rende ile rendeleyin ve kalan mayonez ile karıştırın.

siyah mürekkep tuil

Siyah mürekkep, un, su ve ayçiçek yağını akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın. Isıtılmış teflon tava üzerine bir kepçe miktarından dökün. Hamurda gözenekler oluşup sertleşene kadar bekleyin ve spatula yardımı ile peçete üzerine çıkarın.

Karideslerin kuyrukları üzerinde kalacak şekilde ayıklayıp içini temizleyin. Üzerine kızdırdığınız sade yağı kepçe ile dökerek karidesleri pişirin.

Ayrı bir yerde zeytinyağı, portakal, limon, lime suyu, rende lime kabuğu, sarımsak, tarhun, fesleğen, pirinç sirkesi, tuz ve toz şekeri karıştırarak asidik bir sos elde edin. Kereviz sapını blanch ettikten sonra 10 dakika bu sosun içerisinde bekletin.

Sade yağ ile pişen karideslerinizi de bu sosun içerisine atarak lezzetlenmesi için dinlendirin.

Bıldırcın yumurtasını kaynayan suda 4 dakika haşlayın

Edamame fasülyesini 3 dakika boyunca haşlayın ve kabuklarını ayırın.

Sunum:

Karidesleri ve kereviz sapını lezzetlenmesi için bekletilen karışımdan çıkarın. Hazırlanan tarhana tozunu tabağa koyun, üzerine soyulmuş bıldırcın yumurtalarını yerleştirin. Kalan malzemeleri kombinasyon oluşturacak şekilde tabak üzerine yerleştirin. Bottarga rendeleyip servis edin.
 
Üst Alt