CasibomForum.NET | Forum Sitesi

CasibomForum.Net Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
CasibomForum'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Casibom Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Casibom Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Karadeniz’in özel lezzetlerinden Pepeçura tarifi: İçine bir bardak koyunca kıvamı tam tutuyor

miRBey

Member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
15,083
Tepkime puanı
0
Puanları
16
652672a986b2454e20b8d673.jpg

Pepeçura, Karadeniz bölgesine özgü bir tatlı türüdür ve genellikle muhallebiye benzetilir. Pepeçura tatlısı, temel olarak siyah üzüm şırası, su, buğday unu ve nişasta kullanılarak hazırlanır. Nişasta yerine isteğe bağlı olarak mısır unu da kullanılabilir. Bu tatlı, özellikle aromatik siyah üzümlerle yapıldığında lezzetini daha da artırır. Ayrıca, pepeçura yapılırken malzemelerin iyi bir şekilde karıştırılması da son derece önemlidir. İşte pepeçura tarifi…

PEPEÇURA MALZEMELERİ

2 kg siyah üzüm

1 bardak mısır unu

2 bardak su

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

DİPNOT: Mısır ununu muhallebinin daha iyim kıvam alınmasına yardımcı olur.

6526730986b2454e20b8d675.jpg


PEPEÇURA NASIL YAPILIR?


Üzümler temizledikten sonra dalından ayıklayıp tencerenin içinde 2 bardak su ile pişirilir.

Ortalama yarım saat kadar pişirdikten sonra tencerenin içinde robot alarak parçalanır ve bütün malzeme süzgeçten geçirilir. Posaları atılır.

Kalan üzüm suyu tekrar tencereye alınır, mısır ununu ilave edilip koyu kıvam alıncaya kadar ortalama yarım saat boyunca pişirilir.

Ilıdığında sızma zeytinyağı ile karıştırılır.

Üzüm oldukça şekerli bir meyvedir bu sebeple şeker ilavesi gereksizdir. Ama daha da tatlandırmak isterseniz, ocaktan indirdikten sonra 1 çorba kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.

Hafızayı canlı tutan o bitki: Çay olarak tüketildiğinde unutkanlığa iyi geliyor
Çat kapı gelen misafire yapabileceğiniz pratik tatlı: 1 bardak irmiğiniz varsa deneyin
Aşçıların sır gibi sakladığı lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi! Püf noktası suyunda saklı
 
Üst Alt