CasibomForum.NET | Forum Sitesi

CasibomForum.Net Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
CasibomForum'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Casibom Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Casibom Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

EMPANADA TARİFİ: MasterChef Empanada nasıl yapılır, malzemeler neler?

miRBey

Member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
15,075
Tepkime puanı
0
Puanları
16
6499d66786b24a4dbc79c533.jpg

Yapılışı:

Su, yumurta ve sirke küçük bir kasede çırpılır. Elenmiş un, tuz ve küp şeklinde hazırlanan tereyağı derin bir kaba alınır.

Unlu ve tereyağlı karışımın orta kısmı açılır, yumurtalı sıvı malzeme eklenir. Tüm malzeme kıvam alana kadar harmanlanır.

Az unlanmış mutfak tezgahı veya benzer bir yerde yoğurulan hamur, streç filmle sarılıp buzdolabına kaldırılır. Hazırlanan hamur 40-45 dakika kadar dinlendirilir.

İç harç: Kuru soğan küçük şekilde doğranır. İçi temizlenen dolmalık biberler soğanlarla aynı büyüklkte doğranır. Temizlenen maydanoz yaprakları incecik kıyılır.

Ayçiçek yağı genişbir tavada kızartılır. Kuru soğanlar eklenir ve hafif renk alana kadar sotelenir. Az yağlı kıyma da eklenerek suyunu çekip renk alana kadar kavrulur.

Biberler eklenerek karıştırılır. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Doğranmış maydanozlar da dahil edilerek ocaktan alınır.

Hazırlanan kıymalı harç soğuması için dinlendirilir.

Dinlendirilen hamur küçük bezelere ayırılır. Hamurlar yuvarlak şekilde açılır. Açılan hamurların yarısına hazırlanan iç harçtan konulup yarım ay şeklinde kapatılır. Tüm hamur bezeler için aynı işlemi yapılır.

Hamurlar aralıklı olarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.

Küçük kapta çırpılan yumurta ve su üzerlerine sürülür.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25-30 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirilür.
 
Üst Alt