CasibomForum.NET | Forum Sitesi

CasibomForum.Net Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
CasibomForum'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Casibom Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Casibom Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Dolmaya bakış açınızı değiştirecek tarif! Elmayla yapıldığına kimse inanmıyor

miRBey

Member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
9,230
Tepkime puanı
0
Puanları
16
66680737ac47e4fb83087435.jpg

Dolma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bu tarif, dolmaya olan bakış açınızı tamamen değiştirecek! Geleneksel malzemeler yerine elma kullanılarak hazırlanan bu dolma, hem sağlıklı hem de şaşırtıcı derecede lezzetli. Elmayla yapılan bu dolma tarifi, sofralarınıza farklı bir tat katacak ve misafirlerinizi şaşırtacak. İşte hem lezzetli hem de görsel şölen yaratan elmalı dolma tarifi...

ELMALI DOLMA TARİFİ

Malzemeler:


4 adet büyük boy elma
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1/2 çay bardağı dolmalık fıstık
1/2 limonun suyu
1 su bardağı sıcak su

6668071bac47e4fb83087430.jpg


Hazırlık:

Elmaların üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerini dikkatlice oyarak boşaltın.

Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun, ardından domates salçasını ekleyin.

Karışıma tuz, karabiber, tarçın, kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Hazırladığınız iç harcı elmaların içine doldurun. Elmaların kapaklarını kapatın.

Dolmaları tencereye dizin ve üzerine limon suyunu gezdirin. 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyin.

Kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin.
 
Üst Alt