CasibomForum.NET | Forum Sitesi

CasibomForum.Net Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
CasibomForum'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Casibom Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Casibom Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Davetsiz misafirlerinize bir çırpıda yapabileceğiniz limonlu tatlı tarifi: Tadıyla serinletiyor...

miRBey

Member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
15,083
Tepkime puanı
0
Puanları
16
64a2d95b86b24a69e05b061e.jpg

Yazın aşırı şekerli veya yoğun çikolata içeren tatlılar ağır gelir. Ancak C vitamini kaynağı limon ile yapılan limonlu tatlı hem serinletici hem de oldukça lezzetli… Eve gelen misafirlerinize hem sunumu hem de tadı ile hayran bırakacak limonlu tatlının tarifi…

LİMONLU TATLI TARİFİ

Malzemeler


- 200 gr krema (%37 kullandım)

- 75 gr şeker (tatlıyı daha az seviyorsanız 50 gr’a düşürebilirsiniz)

- 25-30 gr limon suyu

- 1/2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı

*Limonlar yıkandıktan sonra boydan olacak şekilde ikiye kesilir. Bir tatlı kaşık yardımıyla içleri alınır ve sadece bir tanesi küp küp doğranır.

*Süzgece koyularak ezilir ve suyu çıkartılır. Bir tencereye krema, şeker ve limon kabuğu rendesini ekleyin.

*Hafif kaynamaya bırakın.

*Yoğun kremanın rengi koyulaşacak ve biraz daha koyulaşacaktır.

*Hafif kıvam almaya başladığında limon suyu eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.

*Limon kabuğunun çıkması için karışımı süzgeçten geçirin.

*Bir veya iki dakika soğumaya bırakın. İçi içini oyduğunuz limon veya kalıba doldurun ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

Lokum gibi kavurma için dikkat etmeniz gereken püf nokta! Sırrı pişirmede saklı
Çıtır çıtır puf böreğinin sırrıymış. Bir bardak eklemeniz yetiyor, asla sönmüyor
36 yıllık aşçı, kadınbudu köftesinin lezzetini ikiye katlayan tüyoyu verdi! Köfte asla kurumuyor
 
Üst Alt