CasibomForum.NET | Forum Sitesi

CasibomForum.Net Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
CasibomForum'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Casibom Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Casibom Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Çankırı ve Kayseri arasında pastırma krizi: Üretici sessiz kalamadı

hepmiben

New member
Katılım
2 Eyl 2023
Mesajlar
65,121
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Çankırı ve Kayseri arasında pastırma krizi: Üretici sessiz kalamadı

Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, son günlerde bazı haber sitelerinde çıkan ve Çankırı'da kaya tuzu kullanılarak yapılan pastırmanın Kayseri'ye rakip olması haberleri ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Daha önce de sahiplenilmeye çalışıldı ama kime sorsanız pastırma Kayseri'nindir” dedi.

s6reUQJS_0S8ckXP5dh_OA.jpg

Çankırı'da kaya tuzu kullanılarak yapılan pastırmanın Kayseri pastırmasına rakip olabileceği haberlerini Kayserili pastırmacılar değerlendirdi. Kayserili pastırmacı Yasin Güzel, haberleri gördüklerini fakat Kayseri pastırmasının yüzyıllardır var olduğunu söyledi.
SJJHlEQLx0aOPFL2VVZzNw.jpg

Güzel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bizler de bu haberleri internette görüyoruz tabi. Bu duruma biraz da gülüyoruz. Çünkü bundan 600-700 sene öncelerine gittiğimiz zaman Osmanlı döneminde dahi pastırmanın Kayseri'ye ait olduğu kitabelerde ve tarih kitaplarında da yazar. Kayseri pastırma ile özdeşleşmiş bir şehrimiz. Şu anda da Çankırı'da böyle bir pastırma yapıldığını duyduk. 'Kaya tuzundan yapıyoruz' diyorlar. Kayseri'deki pastırmanın yapılış şekli çok daha farklıdır. 3 ay kuruttuğumuz etin üzerine çemen süreriz ve o şekilde doğrarız. Burada el emeği var tabi ama İnşallah o arkadaşları da Kayseri'ye yolları düştüğü zaman bekleriz Kayseri pastırması yemeye. Tavsiye ederiz onlara da. Pastırma Kayseri'nindir. Daha önce de tabi Afyon, Sivas gibi şehirlerimiz sahip çıkmaya çalıştı ama kime sorsanız pastırma Kayseri'nindir.''
 
Üst Alt